Fysiofitness

In 2008 heeft er een verbouwing plaatsgevonden om een ruime oefenzaal te realiseren. We  hebben nu de beschikking over een oefenruimte met trainingsapparatuur voor verbetering van de spierfunctie en conditieverbetering. Door gebruik van deze apparatuur in combinatie met een individueel trainingsprogramma kunt u uw lichamelijke belastbaarheid verbeteren, zodat u in uw werk of in het dagelijkse leven beter functioneert. De trainingsapparatuur die gebruikt wordt, is speciaal voor dit doel ontwikkeld en goedgekeurd. Tevens hebben wij middelen om specifieke fitheids- en gezondheidstesten uit te voeren.

 

Waarom deelnemen aan fysiofitness ?

In onze praktijk traint u onder deskundige leiding van een (sport)fysiotherapeut .

Wat is het doel van Fysiofitness?

De doelstellingen zullen per persoon variëren. Wilt u verantwoord bewegen, uw conditie verbeteren, op een verantwoorde manier aan uw gewicht werken of uw sportprestaties verbeteren? Of heeft u last van uw spieren en/of gewrichten en wilt u hieraan actief iets aan doen?  Wij houden rekening met uw wensen.
Heeft  u enige tijd vage klachten aan uw rug? Versterking van onder andere uw romp, verbetering van de conditie en wellicht training van tiltechnieken geeft in veel gevallen vermindering van het klachtenpatroon. 
Wilt u werken aan een hardnekkige blessure, die u ervan weerhoudt om uw oude sport te beoefenen? Wij stellen graag een beweegprogramma voor u samen, waarbij rekening gehouden wordt met uw specifieke mogelijkheden, beperkingen en verwachtingen

Sporttest

Voordat u bij ons aan de slag gaat voeren we sporttest uit. Deze algehele fitheidtest bestaat uit een vragenlijst over uw gezondheid, een intakegesprek en fysieke testen. Tijdens het intake gesprek bespreken we uw persoonlijke doelen en/of voorkeuren en kijken we in hoeverre deze doelen voor u haalbaar zijn. Aan de hand van de vragenlijst en test hebben wij inzage in eventuele beperkingen en/of aandachtspunten en kunnen we gezamenlijk het instapniveau voor uw training bepalen. Op basis van al deze informatie wordt er voor u een individueel trainingsprogramma gemaakt.  Het programma wordt tijdens de trainingsperiode aangepast . Er zal regelmatig een test plaatsvinden om de resultaten te evalueren en om het trainingsprogramma verder te optimaliseren.

Bent u geïnteresseerd of heeft u nog vragen dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0228-541557 of via onze contactbutton op deze website.